Geri Dönüştürülebilir Eğlence ( Recyclable Fun ) Etwinning Projesi

Geri Dönüştürülebilir Eğlence ( Recyclable Fun ) Etwinning Projesi

04.01.2024 88

Geri Dönüşüm ile ilgili çıktığımız bu macerada heybemize çok sayıda etkinlik oluşturmayı, bu yılın teması olan "iyi oluş" ile farklı kazanımlar elde etmeyi hedefliyoruz... Sloganlarımız ile bizde buradayız; "Düşün, kullan, atma, dönüştür..." ve "Geri dönüşümün gücüne inanıyoruz. Çünkü her birimiz, dünyayı daha iyi bir yer haline getirme gücüne sahibiz." 

Geri Dönüştürülebilir Eğlence (Recyclable Fun) projesi ile özel gereksinimli öğrencilerimizin geri dönüştürülebilir malzemeleri önce tanımalarını sonrasında günlük ve okul hayatlarında kullanabilecekleri eşyalar tasarlayıp oluşturmalarını, oluşturdukları okul eşyaları ile eğlenerek kalıcı öğrenmeler gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır. Geri dönüşüm ile ilgili farkındalığın önce çocuklarda sonrasında da velilerde artması ile daha temiz ve daha güzel bir gelecek hedeflenmektedir. Sosyal, duygusal ve bilişsel gelişim için yapılandırmacı ve iş birlikçi yaklaşımlar ile öğrencilerin aktif katılımını hedefliyoruz. 

With the Recyclable Fun project, we aim to enable our students with special needs to first recognize recyclable materials, then design and create items that they can use in their daily and school lives, and to achieve permanent learning by having fun with the school items they create. A cleaner and more beautiful future is aimed by increasing awareness about recycling, first among children and then among parents. We aim for the active participation of students with constructivist and collaborative approaches for social, emotional and cognitive development. 

20. yy'ın sonları ile 21.yy'da hızlı tüketim ile oluşan eskiyi ve yıpranmış eşyaları atma düşünce ve alışkanlıklarının, başta özel eğitim öğrencilerimiz olmak üzere velilerimize ve ulaşabildiğimiz sosyal çevrelere, bıraktırılmasını hedeflememekteyiz. Geri dönüşüm konusunun kendi içinde çok farklı alt konulara ayrıldığı düşünüldüğünde, bizim ele alacağımız başlıklar arasında; geri dönüşüm nedir, tasarruf nedir, dünyayı nasıl daha güzel bir geleceğe hazırlayabiliriz, kendimizi ve çevremizi nasıl dönüştürebiliriz gibi. Öğrencilerimizin merak duygularından yola çıkarak işin içine el becerilerini ve hayal güçlerini öğretmen rehberliğinde açığa çıkarmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Sınıfa ve okula ait olma duygusu, bir takım oyuncusu olma duygusu ile öz saygı ve yeterlilik gibi becerilerin ortaya çıkmasını da teşvik etmekteyiz.

 

04-01-202404-01-202404-01-2024